close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Blodpannekaker

Næringsrike pannekaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l blod
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts nellik
  • 1 ts alleånde
  • 1 ts kanel
  • 1 ts sukker
  • 1 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Blod, vann og krydder haes i en bolle. Rør inn sukker. Ha i hvetemel til passe tykkelse (vanlig pannekaketykkelse). La den svelle ca 15 min.
  2. Stekes på middels varme.

Serveres med sukker og bacon. Kald er det godt med smør, sukker eller ost på.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Ved slaktingen ble også blodet brukt. Det ble tappet i kar, og måtte røres i hele tiden til det ble kaldt for ikke å klumpe seg. Pannekake var populær middagsmat da som nå, å ble det pannekake igjen, var det godt å få spise det til kveldsmat da gjerne med ost eller sirup på. Blodmat er kraftig kost som inneholder mange næringsstoffer som kom godt med i lange arbeidsdager med mange tunge løft.»