close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Blodpannekaker

Ein gamal tradisjonsrett etter oppskrift frå Voss.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l blod frå svin
  • 12 l mjølk
  • 12 l vatn
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts nellik
  • 112 ts kanel
  • 12 ss salt
  • 112 ss sukker
  • 12 dl sirup
  • 100 g byggmjøl
  • 275 g kveitemjøl
  • 2 ss smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Bland saman blod og mjølk. Bland saman byggmjøl, krydder og salt. Pisk det inn i mjølk/blodblandinga.
  2. Pisk inn sirup og kveitemjøl og rør til ei klumpfri røre. Spe med vatnet
  3. La røra stå og svelle cirka 20 minutt.
  4. Steik tynne pannekaker på ei godt smurd takke.

1 porsjon gir cirka 25 pannekaker.


place
Hordaland

Rettens opphav

På grunn av at blodet var lite holdbart i frisk tilstand var det vanlig å servere blod like etter slaktingen. Blodbrød eller klubb var vanlige retter som gjorde at man kunne lagre blodet mye lenger. Dette var før fryserens tid.
Denne oppskriften ble sendt inn av Voss Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.