close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Skjørost. Foto: Nadin Martinuzzi
camera_alt FOTO: Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe

Tradisjonskost som ofte ble laget og brukt på setrene.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 1.5 timer
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 440 g skjørost
  • 115 dl lettrømme
  • 50 g smør
  • 14 ts salt (smak til)
  • 800 g mandelpotet
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann (rabarbrasuppe)
  • 200 g sukker (rabarbrasuppe)
  • 1 ts kanel (rabarbrasuppe)
  • 1 ss potetmel (rabarbrasuppe)
  • 12 dl kaldt vann (rabarbrasuppe)

Fremgangsmåte

  1. Blandsmør: Skjørost blandes med lettrømme og smør. Smak til med salt. Konsistensen blir fast. Kok potetene.
  2. Rabarbrasuppe: Trekk eventuelt skinnet av stilkene, skjæres de i 2-3 cm lange biter. Kok 1 liter vann, rabarbra, sukker og kanel til rabarbraen er mør. Lag jevning av 1/2 dl kaldt vann og potetmel. Dette has i suppa, og rør til det koker opp, slik at potetmelet ikke legger seg i bunnen.

Blandsmøret serveres med varm potet og flatbrød. Rabarbrasuppa serveres enten sammen med dette, eller så kan den nytes etterpå.


place
Hedmark

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Gerd Janne Storli Simensen i Rendalen Bygdekvinnelag.
Dette er tradisjonsrik mat fra området, som ofte ble laget og brukt på setrene.