
Jon Marius Nilsson
Blandaball
En mettende og tradisjonsrik fiskerett fra Ytre Nordmøre og Fosen.
Middagsretter
Middels
60minutter
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg lyr eller hyse
- 1 l poteter i biter
- 1 ss salt
- 2 stk store løk
- 1 dl melk
- 3 ss potetmel
- 1 ss hvetemel
- 150 g flesk
Fremgangsmåte
- Mal fisk, potet, løk og salt på kvern en gang. Spe forsiktig med melk. Tilsett melet og arbeid godt sammen.
- Form store boller og legg en fleskebit i hver.
- Kok bollene forsiktig i 20 minutter, i vann eller fiskekraft.
Server med kokte poteter, kokt gulrot og kålrotstappe.
Rettens opphav
Blandaball er en rett med lange tradisjoner på Ytre Nordmøre og Fosen.
Oppskrifta er hentet fra boka «Det smaker av tradisjon» av Siv Randi Kolstad, som ble utgitt i samarbeid med Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag på Tun Forlag i 2006.