close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Blandaball (fiskeball), her servert med flesket ved siden av.
Filmproduksjon Valsøyfjord mars 2019. Foto: Jon Marius Nilsson

Blandaball

En mettende og tradisjonsrik fiskerett fra Ytre Nordmøre og Fosen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg lyr eller hyse
  • 1 l poteter i biter
  • 1 ss salt
  • 2 stk store løk
  • 1 dl melk
  • 3 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 150 g flesk

Fremgangsmåte

  1. Mal fisk, potet, løk og salt på kvern en gang. Spe forsiktig med melk. Tilsett melet og arbeid godt sammen.
  2. Form store boller og legg en fleskebit i hver.
  3. Kok bollene forsiktig i 20 minutter, i vann eller fiskekraft.

Server med kokte poteter, kokt gulrot og kålrotstappe.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Blandaball er en rett med lange tradisjoner på Ytre Nordmøre og Fosen.
Oppskrifta er hentet fra boka «Det smaker av tradisjon» av Siv Randi Kolstad, som ble utgitt i samarbeid med Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag på Tun Forlag i 2006.