close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærsuppe i skål

Blåbærsuppe

Frisk og god dessert - proppfull med antioksidanter!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Nord-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 350 g blåbær, friske eller frosne
  • 112 l vann
  • 150 g sukker
  • 25 g potetmel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp bær og sukker til de er passe «møre». Dra kasserollen til side.
  2. Bland potetmel med litt kaldt vann og ha dette i suppen under omrøring. Suppen skal være så tykk at den «ruller» ut av øsa.

Suppen kan serveres som den er, eller med en klatt krem eller kesam i.


place
Nord-Trøndelag

Rettens opphav

Blåbær er blant bærslagene som har blitt mest brukt tradisjonelt i Norge. Denne oppskrifta er hentet fra boka "Namdalskost – tradisjonsmat inn i ei ny tid" utgitt av Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole i 2006.