Blåbærsuppe

blåbærsuppe i skål

Blåbærsuppe

Frisk og god dessert - proppfull med antioksidanter!

Desserter

Lett

20minutter

Nord-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 350 g blåbær, friske eller frosne
  • 1.5 l vann
  • 150 g sukker
  • 25 g potetmel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp bær og sukker til de er passe «møre». Dra kasserollen til side.
  2. Bland potetmel med litt kaldt vann og ha dette i suppen under omrøring. Suppen skal være så tykk at den «ruller» ut av øsa.

Suppen kan serveres som den er, eller med en klatt krem eller kesam i.

Rettens opphav

Blåbær er blant bærslagene som har blitt mest brukt tradisjonelt i Norge. Denne oppskrifta er hentet fra boka «Namdalskost – tradisjonsmat inn i ei ny tid» utgitt av Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole i 2006.