
Blåbærsuppe
Frisk og god dessert - proppfull med antioksidanter!
Desserter
Lett
20minutter
Nord-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 350 g blåbær, friske eller frosne
- 1.5 l vann
- 150 g sukker
- 25 g potetmel
Fremgangsmåte
- Kok opp bær og sukker til de er passe «møre». Dra kasserollen til side.
- Bland potetmel med litt kaldt vann og ha dette i suppen under omrøring. Suppen skal være så tykk at den «ruller» ut av øsa.
Suppen kan serveres som den er, eller med en klatt krem eller kesam i.
Rettens opphav
Blåbær er blant bærslagene som har blitt mest brukt tradisjonelt i Norge. Denne oppskrifta er hentet fra boka «Namdalskost – tradisjonsmat inn i ei ny tid» utgitt av Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole i 2006.