
Blåbærsaft
God blåbærsaft fra Trysil.
Drikke
Lett
1døgn
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 10 l blåbær
- 2.5 l vann
- 300 g sukker /per liter saft
Fremgangsmåte
- Knus bærene og kok i vann i 10 minutter. Hell blandingen i et sileklede og la det henge til neste dag.
- Ha blandingen i en kjele sammen med sukkeret, og kok blandingen i 15-20 minutter.
- Skum av og fyll på varme flasker. Korkes umiddelbart.
Rettens opphav
I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka «Tradisjonsmat» fra Trysil Bygdekvinnelag.