close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærsaft

Blåbærsaft

God blåbærsaft fra Trysil.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 10 l blåbær
  • 212 l vann
  • 300 g sukker /per liter saft

Fremgangsmåte

  1. Knus bærene og kok i vann i 10 minutter. Hell blandingen i et sileklede og la det henge til neste dag.
  2. Ha blandingen i en kjele sammen med sukkeret, og kok blandingen i 15-20 minutter.
  3. Skum av og fyll på varme flasker. Korkes umiddelbart.

place
Hedmark

Rettens opphav

I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.