- Knus bærene og kok i vann i 10 minutter. Hell blandingen i et sileklede og la det henge til neste dag.
- Ha blandingen i en kjele sammen med sukkeret, og kok blandingen i 15-20 minutter.
- Skum av og fyll på varme flasker. Korkes umiddelbart.
Blåbærsaft
God blåbærsaft fra Trysil.
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 1 døgnlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 10 l blåbær
- 21⁄2 l vann
- 300 g sukker /per liter saft
Fremgangsmåte
Rettens opphav
I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.