close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærlikør i glass

Blåbærlikør

Frisk og god likør på blåbær.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl blåbær
  • 35 cl sprit (45%)
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg renset blåbær på et glass og strø over sukker. Fyll opp med sprit. Sku på lokket, og la glasset stå i romtemperatur i minst 4 uker, helst lenger. Rist på glasset nå og da, slik at sukkeret løser seg opp.
  2. Sil likøren, gjerne gjennom et kaffefilter, og hell den på flasker. La flaskene stå minst noen uker før likøren serveres. Jo lengre – desto bedre.

Tips!

For ekstra god smak på likøren kan du ha en liten bit kanelstang på glasset.


place
Østfold

Rettens opphav

Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten "medisin mot alt". I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.