close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærlikør i glass

Blåbærlikør

God likør etter oppskrift fra Skjeberg.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl blåbær
  • 35 cl sprit (45%)
  • 2 dl sukker
  • 1 stk bit kanelstang (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Bland alt på glass og la det stå i cirka 2 måneder. Rist av og til.
  2. Sil av bærene, og hell likøren på flasker. Smaken modnes ved lagring.

place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag. Oppskriften er fra Grethe Slang.

Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.