Blåbærlikør

blåbærlikør i glass

Blåbærlikør

Frisk og god likør på blåbær.

Drikke

Lett

10minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl blåbær
  • 35 cl sprit (45%)
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg renset blåbær på et glass og strø over sukker. Fyll opp med sprit. Sku på lokket, og la glasset stå i romtemperatur i minst 4 uker, helst lenger. Rist på glasset nå og da, slik at sukkeret løser seg opp.
  2. Sil likøren, gjerne gjennom et kaffefilter, og hell den på flasker. La flaskene stå minst noen uker før likøren serveres. Jo lengre – desto bedre.

Tips!

For ekstra god smak på likøren kan du ha en liten bit kanelstang på glasset.

Rettens opphav

Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.