
Blåbærlikør
Frisk og god likør på blåbær.
Drikke
Lett
10minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 dl blåbær
- 35 cl sprit (45%)
- 2 dl sukker
Fremgangsmåte
- Legg renset blåbær på et glass og strø over sukker. Fyll opp med sprit. Sku på lokket, og la glasset stå i romtemperatur i minst 4 uker, helst lenger. Rist på glasset nå og da, slik at sukkeret løser seg opp.
- Sil likøren, gjerne gjennom et kaffefilter, og hell den på flasker. La flaskene stå minst noen uker før likøren serveres. Jo lengre – desto bedre.
Tips!
For ekstra god smak på likøren kan du ha en liten bit kanelstang på glasset.
Rettens opphav
Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.