- Ha mel og salt i en bolle. Ta i melk/vann til deigen er passe. Deigen skal være så løs som mulig, men den skal kunne håndteres.
- Ta en stor håndfull deig i melet hånd og lag en leiv som er 1-2cm tykk. Ta en stor spiseskje blåbær oppi deigen og dryss sukker på. Klem sammen skjøten med fingrene.
- Kok opp klubbene i lettsaltet vann ca. 3/4 time.
Serveres med nyrørt blåbær eller sukker til den som foretrekker det. Du kan i tillegg servere klubben med en fløtemelk over (blanding av fløte og melk) for ekstra god smak.
Tips!
Klubben var litt vanskelig å lage, men det er om å gjøre å prøve seg litt fram når det gjelder fasthet på deigen. Vi har prøvd oss litt frem og kom til at halvblanding av helmelk og vann i deigen, ga best resultat. Dessuten er det lurt å blande blåbærene som en skal fylle inni med litt sukker. Da triller de ikke så lett ut når en lager klubben.