close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bestemors kjøtkaker

Klassisk tradisjonsrett etter oppskrift frå Voss.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500597 kg kjøtdeig
  • 500597 ts pepar
  • 250597 ts allehånde
  • 125597 ts ingefær
  • 125597 ts muskat
  • 500597 ts bakepulver
  • 3209597 dl vatn
  • 3209597 ss potetmjøl
  • 500597 stk egg
  • 1403597 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Ein må bruka karbonadedeig eller kjøttdeig som ikkje er tilsett vatn eller salt, gjerne heimekverna. Bruk miksar og bland kjøtdeig med krydderet og bakepulveret. Potetmjølet rørast ut i vatnet og egget har ein i blandinga, rør det forsiktig ut i kjøtdeigen og tilset saltet til slutt.
  2. Steik kjøtkaken i leirgryte eller på steikepanne. Trekk dei i litt kokande vatn før servering.

Server med brun saus, ertestuing og poteter


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelag. Ho skriv:
"Bestemor hadde 11 ungar og etter at dei var vaksne og flytta ut, lagde som regel steik og kjøtkaker til middag nesten kvar søndag, for ho viste ikkje kor mange som dukka opp - men det kom alltid nokon. Eg veit at fleire av barnebarna hennar brukar denne oppskrifta framleis, mange år etter hennar bortgang."