Kvelden før selve bakingen:
bland alle de tørre ingrediensene i et passende kar.
Legg gjæren i en liten skål og dryss over vanlig salt. Det smelter ganske raskt.
Bland inn væsken og gjæren (som nå er flytende) og kna (elt) til litt etter at du tenker at du ikke orker mer.
La alt stå kjellerkaldt (4-10 varmegrader) til dagen etter.
Dagen etter:
Du ser at deigen lever (gjærer).
Den lukter friskt.
Snu den på en mel-drysset kjøkkenbenk og del den i to lange «pølser».
Det er praktisk å bruke en enkel «isskrape» i plast.
Del hver halvdel i det antall brød du ønsker, og form delene til ganske høye, runde brød.
Rett før de skal inn i bakerovnen, smører du dem med kefir for glans og finere skorpe.
Stek til de er gjennomstekte (hul lyd med litt klang når du dunker under brødene).
Sett dem til kjøling på rist eller et luftig sted.