- Tørk sildefiletene godt og skjær dem opp i små biter på skrå.
- Legg silda lagvis med bananer i skiver i et glass eller en bolle.
- Rør sammen ingrediensene til sausen og hell den over silden.
- Pynt med bananskiver, sildebiter, paprika og dill.
Banansild
Sild og bananer er godt sammen.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk kryddersildfileter
- 3 stk bananer
- 5 ss majones
- 2 ss lettrømme
- 3 ts sennep
- 2 ss dill
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Silda har historisk spilt en svært viktig rolle i det norske kostholdet. I Akershus, og på Østlandet forøvrig, har det gjerne vært spekesilda som har vært vanlig. Fra Akershus fortelles det om at fiskebilen kom en gang i uka i 1930-årene. Utpå sommeren kom spekesild i halvtønne, kvartell eller åtting - størrelsen på dunken varierte med hvor stor husholdningen var.
Å blande silda med andre ingredienser - som i en sildesalat - var en måte å drøye dyrere ingredienser på til spesielle anledninger.
Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.