close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bakte epler på fat

Bakte epler

En nydelig dessert som er lett å lage.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 60 g rosiner
  • 2 ss hakkede nøtter
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 40 g smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Fjern kjenehusene fra eplene. Lag et snitt rundt midten av epler slik at skallet ikke revner i ovnen.
  3. Bland rosiner, sukker, nøtter og kanel og fyll dette i eplene.
  4. Sett eplene i en smurt ildfast form og pensle dem med smeltet smør.
  5. Stekes i 20-30 minutter til eplene er møre.

Avkjøl eplene og server med krem eller is.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.