close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bakte epler på tallerken

Bakte epler

En perfekt høst-fristelse.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 35 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk epler
  • 4 ts honning
  • 4 ss mandler eller valnøtter
  • 4 ss rosiner

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Vask eplene og stikk ut kjernehuset.
  3. Fyll eplene med rosiner og hakkede mandler. Legg 1 ts honning på toppen.
  4. Sett eplene i en ildfast form og stek til de er møre, cirka 20-30 minutter.

Server lunkne med is eller pisket krem.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Mange i Akershus dyrket epler tidligere. Ved å oppbevare eplene kjølig kunne de holde seg friske og gode fram til jul. Ellers var det vanlig å lage mos, syltetøy og gelé, eller hermetisere eller tørke eplene.
Denne oppskriften ble sendt inn av Inger-Elsa Kjustad i Gansdalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.