F.v.: Skrivabrød (avletter med åkost), rumbrød og avletter (foran til høyre)
Avletter frå Dovre
Avletter høyrer heime på kakebordet i festlege lag.
Brødmat/Bakverk
Middels
4timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk koppar fløyte
- 1 stk kopp vatn
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 3 dl kveitmjøl, ca.
Fremgangsmåte
- Visp alt i hop til ei jamn røre. La ho svelle litt. Steik i avlettjern, eller krumkakejern.
På bildet ser du også skrivabrød og rumbrød (trykk på linkene for å se oppskrift).
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. Dei skriv:
«Avletter er ei turr kake som er mykje brukt i Gudbrandsdalen. I Ottadalen ofte brukt attåt rumgrauten, mens andre stader slik ho er som kaffemat.
Avletta ligg fremst til høgre i biletet.»