close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: F.v.: Skrivabrød (avletter med åkost), rumbrød og avletter (foran til høyre)

Avletter

Smakfull tradisjonsbakst fra Gudbrandsdalen.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l fløyte
  • 1 l vatn
  • 500 g kveitmjøl

Fremgangsmåte

  1. Visp fløyten til krem. Ha i vatnet. Rør i kveitmjølet.
  2. Steik i avlettjarn (eller kromkakejern). Jarnet må ikkje vera for varmt.

 

avlettjern og avletter


place
Oppland

Rettens opphav

Avletter, og varianter av avletter, finner vi mange steder i landet under ulike navn, som jønnbrød og tynnbakkels. Dette er tynne, sprø kaker laga av vann, fløte eller rømme og mel.
Denne oppskrifta er hentet fra heftet «Gamle matoppskrifter frå Vågå», samlet og utgitt av Vågå Bygdekvinnelag i 1978.