close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


fiskekaker i panne

Aurekarbonader

Smakfulle fiskekaker etter oppskrift fra Erfjord.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Rogaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g rensa aure (ørret)
  • 112 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts muskat
  • 112 ss potetmel
  • 12 ss hvetemel
  • 3 dl heilmelk

Fremgangsmåte

  1. Mal auren 2-3 ganger på kvern.
  2. Arbeid saltet inn i deigen før du blander inn de andre ingrediensene.
  3. Steik karbonadene på middels sterk varme.

Serveres med kokte poteter og brun løk. Annet godt tilbehør er agurksalat og rømme.


place
Rogaland

Rettens opphav

Erfjord, som denne oppskrifta kommer fra, er ei bygd sør i Suldal kommune i Rogaland.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Et – på kjøkkenet i Rogaland" som ble utgitt i 2002 i et samarbeid mellom Rogaland Bygdekvinnelag, Rogaland Landbruksselskap, Gladmat, Jærmuseet, Karmsund folkemuseum, Dalane folkemuseum og Ryfylkemuseet.