close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Åse (13) lærer oss å bake kanelboller

Kanelbollene har Åse lært å lage av Farmor. Filmen har hun laget selv!

hvetebakst
kanelboller
kanelsnurr
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl romtemperert melk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme (gjerne litt ekstra for det er så godt)
  • 1 stk egg
  • 50 g gjær
  • 150 g smør (del de opp i terninger)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre, ha i melk og egg.

Så litt og litt smør, og bland det godt – til deigen slipper bollen.

Hev i ca én time. Del deigen i to om den blir for stor. Kjevle den ut som en pizza og smør på et godt lag med smør.

Bland 125 gram sukker med 2 spiseskjeer kanel og strø et jevnt lag over hele deigen. Del deigen opp i strimler og flett eller snurr de sammen som du vil. Pensle med egg og la kanelbollene etterheve på plata til de blir passe store.

Stek de på 175 grader i 20-25 minutter.

Så er det bare å nyte!

Åse 13 år 💞


place
Hedmark

Rettens opphav

Historien om Åses kanelboller 

Jeg liker å bake for det gjør meg glad. Farmor bor langt unna, så når jeg savner henne pleier jeg å bake hennes boller for da føler jeg at hun kommer litt nærmere. Jeg har en egen oppskriftsbok som Farmor har laget til meg. Hvis jeg lurer på noe så  pleier jeg  å ringe henne på FaceTime, da baker vi jo sammen på en måte. Kanelbollene er en av mine favoritter fordi de er så gode og ekstra søte.

Når jeg baker er det viktig at jeg sjekker om jeg har alle ingrediensene jeg trenger FØR jeg starter. det er kjipt å komme halvveis og finne ut at jeg ikke har gjær eller smør eller noe annet viktig. Også må jeg rydde kjøkkenet både før og etter baking. Hvis jeg gjør det, så får jeg lov til å bake så mye og ofte jeg vil 👩‍🍳😁