Arme riddere

arme riddere med friske jordbær

Arme riddere

Velkjent, rimelig og enkel dessert.

Desserter

Lett

15minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk skiver daggammelt brød eller loff
  • 1 stk egg
  • 4 dl melk
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel
  • 1 ss smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og melk. Legg brødskivene i røren, og la de ligge dere i cirka 5 minutter.
  2. Bland sukker og kanel. Dryss dette over brødskivene før steking.
  3. Stek skivene gylne i smør i en stekepanne. Server strak med ønsket tilbehør.

Serveringstips

Kun fantasien setter grenser for tilbehør til arme riddere. Tradisjonelt brukte man rød saus, men også syltetøy eller bær med krem, yoghurt eller kesam kan smake godt til.

Rettens opphav

Arme riddere, eller varianter av dette, har vært vanlig å spise i flere land. Historisk har det i Norge vært viktig å få mest mulig ut av maten, og arme riddere har vært en enkel måte å få brukt opp brødrester på.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.