Annas Bladkrans

bladkrans

Annas Bladkrans

Denne oppskriften har vi fått av Inger Ann, og bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.

bakst til festbordet

hvetebakst

kringler

Kaker

Lett

60minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 0.5 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Smelt smør.

Ha i melk i smøret. Varm til i underkant av 37 grader.

Løs opp en pakke gjær i blandingen.

Bland inn sukker.

Elt inn hvetemel og kardemomme.

Heves  i minimum 20 minutter, til dobbel størrelse

 

Utbaking:

Form deigen til et rektangel. Ha i fyll. En blanding av smør, sukker og kanel eller vaniljekrem. Eplemos med kanel er også godt. Rull sammen deigen. Sett den i ring. Klipp blader i deigen. Legg bladene ut til siden.

Sett kringlen til etterhev. Når kringlen har fått dobbel størrelse kan den stekes

Stek på 180 grader i minst 20 minutter.

Lykke til!

Hilsen Inger Ann Hestad

Rettens opphav

Denne oppskriften på bladkrans har vi fått av Inger Ann Hestad i Asker Bygdekvinnelag. Bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.