Annas Bladkrans
Denne oppskriften har vi fått av Inger Ann, og bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.
Kaker
Lett
60minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g smør
- 3.5 dl melk
- 1 stk pakke gjær
- 100 g sukker
- 500 g hvetemel
- 0.5 ts kardemomme
Fremgangsmåte
Smelt smør.
Ha i melk i smøret. Varm til i underkant av 37 grader.
Løs opp en pakke gjær i blandingen.
Bland inn sukker.
Elt inn hvetemel og kardemomme.
Heves i minimum 20 minutter, til dobbel størrelse
Utbaking:
Form deigen til et rektangel. Ha i fyll. En blanding av smør, sukker og kanel eller vaniljekrem. Eplemos med kanel er også godt. Rull sammen deigen. Sett den i ring. Klipp blader i deigen. Legg bladene ut til siden.
Sett kringlen til etterhev. Når kringlen har fått dobbel størrelse kan den stekes
Stek på 180 grader i minst 20 minutter.
Lykke til!
Hilsen Inger Ann Hestad
Rettens opphav
Denne oppskriften på bladkrans har vi fått av Inger Ann Hestad i Asker Bygdekvinnelag. Bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.