close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Andebubrød

Stor porsjon for baking i bakerovn.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 5 timer
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg havregryn
  • 3 kg sammalt hvete grov
  • 1 kg helkorn hvete
  • 1 kg grovt rugmel
  • 12 kg hvetemel
  • 1 dl salt
  • 200 g tørrgjær
  • 10 l vann
  • 3 dl olje

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene. Hold igjen en del hvetemel.
  2. Bland i lunken væske og elt til den deig. Ha i hvetemel til passe konsistens og elt godt.
  3. La deigen heve i 1-2 timer.
  4. Del deigen i cirka 30 emner og form til brød. La brødene heve i cirka 30 minutter.
  5. Smør brødene med en blanding av kaffe og sukker. Stek i varm bakerovn/steinovn i 45-60 minutter.

Ønsker du å lage en mindre porsjon brød i stekeovn hjemme? Se egen oppskrift her (åpner i ny fane).


place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskriften blir brukt av Andebu Bygdekvinnelag når de lager bakerovnsbrød. Oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.