close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Andebubrød

Variant av bakerovnsbrødet fra Andebu for vanlig stekeovn.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 l vann
  • 3 ss olje
  • 1 ss salt
  • 50 g gjær
  • 150 g grovt sammalt rug
  • 300 g grovt sammalt hvete
  • 200 g havregryn
  • 150 g helkorn hvete
  • 115 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene, men hold igjen en del av hvetemelet. Bland i lunken væske og lag deig.
  2. Ha i hvetemel til passe konsistens. Elt godt.
  3. La deigen heve i 1 – 2 timer.
  4. Del deigen i 4 emner og form brød. La brødene etterheve i cirka 30 minutter.
  5. Smør brødene med en blanding av kaffe og sukker.
  6. Stekes på nederste rille i cirka 45 minutter på 200 grader.

1 porsjon gir 4 brød.

Denne oppskriften tar utgangspunkt i Andebu Bygdekvinnelags brødoppskrift for bakerovn. Denne oppskriften finner du her (åpner i ny fane).


place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskriften blir brukt av Andebu Bygdekvinnelag når de lager bakerovnsbrød. Oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.