
Andebubrød
Variant av bakerovnsbrødet fra Andebu for vanlig stekeovn.
Brødmat/Bakverk
Middels
20minutter
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 l vann
- 3 ss olje
- 1 ss salt
- 50 g gjær
- 150 g grovt sammalt rug
- 300 g grovt sammalt hvete
- 200 g havregryn
- 150 g helkorn hvete
- 1.2 kg hvetemel
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene, men hold igjen en del av hvetemelet. Bland i lunken væske og lag deig.
- Ha i hvetemel til passe konsistens. Elt godt.
- La deigen heve i 1 – 2 timer.
- Del deigen i 4 emner og form brød. La brødene etterheve i cirka 30 minutter.
- Smør brødene med en blanding av kaffe og sukker.
- Stekes på nederste rille i cirka 45 minutter på 200 grader.
1 porsjon gir 4 brød.
Denne oppskriften tar utgangspunkt i Andebu Bygdekvinnelags brødoppskrift for bakerovn. Denne oppskriften finner du her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Denne oppskriften blir brukt av Andebu Bygdekvinnelag når de lager bakerovnsbrød. Oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.