- Pisk egg, sukker og vann til eggedosis. Bland forsiktig i potetmel, hvetemel, bakepulver og malte mandler.
- Ha røren i en form og stek midt i ovnen ved 160 grader i cirka 40 minutter.
- Lag fyll ved å piske egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokolade og smør i kaffien og avkjøl. Rør det inn i eggedosisen. Pisk fløten til krem, og bland sjokoladeblandingen inn i kremen.
- Del kaken og ha krem i mellom og oppå kaken.
Ambassadørkake
God kake etter oppskrift fra Sola.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Rogaland-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk egg
- 31⁄2 dl sukker
- 2 ss vann
- 1 dl potetmel
- 1 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 50 g malte mandler
- 1 stk egg (til fyll)
- 1⁄2 dl sukker (til fyll)
- 1⁄2 dl kaffi
- 100 g smør
- 1 stk plate kokesjokolade
- 5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Sola Bygdekvinnelag i Rogaland.