- Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter. Klem deretter ut vannet, og rør ut gelatinen i 1 dl kokende vann.
- Eggeplommer og sukker røres godt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett vanilje, rom og stivpisket fløte til eggedosisen, og vend forsiktig inn den oppløste gelatinen. Alt blandes godt og helles straks i form. Avkjøl.

Alexandrapudding
Klassisk festdessert.
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 20 minutterlocation_on Hedmark-
favorite_border
Ingredienser
- 2 stk eggeplommer
- 125 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 5 dl fløte
- 1 dl rom
- 8 stk gelatinplater
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Vang Bygdekvinnelag. De har fått oppskriften av Gerd Arnkværn som er medlem i laget. Hun har fått den av sin svigermor Lise Arnkværn, og forteller at Alexandrapudding var festdesserten i familien. En lignende oppskrift finner man også i Henriette Schønberg Erkens "Kokebok 1", utgitt første gang i 1914 (i seinere opplag kjent som "Stor kokebok").