Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
Avletter frå Dovre
Avletter høyrer heime på kakebordet i festlege lag.
Brødmat/Bakverk
Middels
4timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Morr på Lesjavis
På Lesja var den gjevaste slaktematen var morr.
Middagsretter
Lett
1timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Skrullo (krumkaker)
Skrullo er tradisjonsbakst i mange bygder, gode til blant anna moltekrem.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Moltekrem
Høgtidsdessert, som tradisjonelt ble servert juleaften eller 1. juledag
Desserter
Lett
20minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Lågåsild
Lågåsilda var viktig for bygdene nord for Mjøsa i flere hundre år.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.