Buskerud
Tradisjonsmat fra Buskerud
Buskerud, som har fått navn fra gården Biskupsruð i Modum, er et stort fylke som strekker seg fra fjord ved Hurumlandet til fjell ved Hemsedal og Hardangervidda. De naturgitte variasjonene i fylket gjenspeiles i mattradisjonene.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter fra Buskerud.
mat fra Buskerud

-
Oppskrift
Julekål fra Simostranda
Velsmakende suppe av kraft og medisterboller.
Middagsretter
Lett
3timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Grove gjeddekaker fra Sandsvær
Gjeddekaker om våren smaker utrolig godt!
Middagsretter
Middels
1.5timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Bløtkake med tyttebær
Til en hyggelig kaffestund etter tyttebærsesongen.
Brødmat/Bakverk
Middels
1.5timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Buskerud Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Buskerud? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Buskerud Bygdekvinnelag har omlag 900 medlemmer i 41 lokallag.