Delfiakake
En fantastisk god dessertkake til jul, satt sammen av mørk sjokoladeblanding, kjeks og marsipan, og pyntet med fargerike gelétopper.
Lett
45minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g kokesjokolade
- 250 g kokosfett (Delfiafett)
- 3 ss kaffe
- 2 stk egg
- 2 ss sukker (ønsker du søtere kake, legg til 1 ss sukker)
- 1 stk marsipan
- 1 stk pakke kjeks (eks. Mariekjeks)
- 1 stk valnøtter, cocktailbær eller gelétopper
Fremgangsmåte
- Smelt fettet i en liten gryte og sjokoladen i kaffen. Avkjøl.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland halvparten av fettet i eggedosisen litt etter litt, og resten av fettet i sjokoladen på samme måte.
- Bland til slutt alt sammen, rør godt.
- Legg sjokoladeblandingen lagvis i en avlang 1 1/2 liters form med kjeks, marsipan, nøtter og frukter.
- La kaka stivne i kjøleskapet.
- Pynt med valnøtter, cocktailbær eller gelétopper.
- Server kaka i tynne skiver.
Tips
Varier sjokoladeblandingen ut i fra din smak. Liker du best delfiakake med mørk sjokolade eller kanskje heller en blanding av mørk kokesjokolade og melkesjokolade?
Vurder også hvor mye marsipan du ønsker i kaka.
Rettens opphav
Oppskriften på Delfiakake kommer fra Margarincentralens Husmortjeneste som ble opprettet i 1949. Delfiakake er etterhvert blitt en tradisjonell del av vår julefeiring.
Kaka ble så populær at Sæthres Kjeksfabrikk laget en spesialtilpasset kjeks kalt «Per» som dessverre ikke er til salgs i dag. I denne oppskriften har vi valgt å bruke Mariekjeks.
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Kari Støfringsdal og sto på trykk i den fantastiske oppskriftsboka «Ta kaka», der Kari er medforfatter.
Delfiakaka på bildet er laget av Borghild Strekerud. Hun har laget en liten vri på oppskriften ved å bruke halvparten Dronningsjokolade og halvparten melkesjokolade.