Delfiakake

Delfiakake

Delfiakake

En fantastisk god dessertkake til jul, satt sammen av mørk sjokoladeblanding, kjeks og marsipan, og pyntet med fargerike gelétopper.

Dessertkake

kake til jul

Lett

45minutter

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g kokosfett (Delfiafett)
  • 3 ss kaffe
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker (ønsker du søtere kake, legg til 1 ss sukker)
  • 1 stk marsipan
  • 1 stk pakke kjeks (eks. Mariekjeks)
  • 1 stk valnøtter, cocktailbær eller gelétopper

Fremgangsmåte

  1. Smelt fettet i en liten gryte og sjokoladen i kaffen. Avkjøl.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland halvparten av fettet i eggedosisen litt etter litt, og resten av fettet i sjokoladen på samme måte.
  4. Bland til slutt alt sammen, rør godt.
  5. Legg sjokoladeblandingen lagvis i en avlang 1 1/2 liters form med kjeks, marsipan, nøtter og frukter.
  6. La kaka stivne i kjøleskapet.
  7. Pynt med valnøtter, cocktailbær eller gelétopper.
  8. Server kaka i tynne skiver.

 

Tips

Varier sjokoladeblandingen ut i fra din smak. Liker du best delfiakake med mørk sjokolade eller kanskje heller en blanding av mørk kokesjokolade og melkesjokolade?

Vurder også hvor mye marsipan du ønsker i kaka.

Rettens opphav

Oppskriften på Delfiakake kommer fra Margarincentralens Husmortjeneste som ble opprettet i 1949. Delfiakake er etterhvert blitt en tradisjonell del av vår julefeiring.

Kaka ble så populær at Sæthres Kjeksfabrikk laget en spesialtilpasset kjeks kalt «Per» som dessverre ikke er til salgs i dag. I denne oppskriften har vi valgt å bruke Mariekjeks.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Kari Støfringsdal og sto på trykk i den fantastiske oppskriftsboka «Ta kaka», der Kari er medforfatter.

Delfiakaka på bildet er laget av Borghild Strekerud. Hun har laget en liten vri på oppskriften ved å bruke halvparten Dronningsjokolade og halvparten melkesjokolade.