
Monika Frisvold Vågan
Bløtkake med gelelokk av jordbær
En kake som smaker av fest og 17. mai-feiring.
Kaker
Middels
60minutter
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk egg (sukkerbrød)
- 200 g sukker (sukkerbrød)
- 100 g potetmel (sukkerbrød)
- 100 g hvetemel (sukkerbrød)
- 2 ts bakepulver (sukkerbrød)
- 3 stk bokser fløte (kakefyll)
- 1 stk glass jordbærsyltetøy (kakefyll)
- 1 stk banan (kakefyll)
- 1 stk eplemost (kakefyll)
- 2 stk bokser jordbærgele (gelelokk)
- 5 dl vann (gelelokk)
- 1 stk boks jordbær (pynt)
- 1 stk boks blåbær (pynt)
Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en 26 cm rund form.
Stekes i 175 grader i ca 50 minutter på nederste rille.
TIL GELEKAKEN
Når kaken er avkjølt, del kaken i 3 deler.
Legg del 1 på fatet du ønsker å bruke. Dynk med litt eplemost. Legg på et lag med krem, deretter et lag med jordbærsyltetøy, så litt krem.
Legg på del 2 av sukkerbrød – dynk med litt eplemost. Legg på et lag med krem. Deretter legges et lag skivet banan før du avslutter med litt krem.
Legg på den siste sukkerkakedelen. Dynk litt med eplemost før du dekker lokket med krem.
Gelelokk og pynt
Brett smørpapir og legg dette rundt kaken. Smørpapiret skal gå noen cm over den pynte kaken. Bruk springformen og hold dette på plass.
Kok opp 5 dl vann – bland med 2 pakker med jordbærgele. Avkjøles.
Når gelen er avkjølt, hell den forsiktig over den pyntet kaken. Ikke hell direkte på kaken men hell på en skje og fordel gelen over pynta lokket på kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til gelen er stivnet.
Ta av springform og papir – pynt siden med krem.
Ønsker du en festkake til 17. mai, bryllup, konfirmasjon eller barnedåp, kan det være fint å pynte kaken med jordbær og blåbær.
Rettens opphav
Møre og Romsdal har en sterk tradisjon med fantastiske kakebord. Kaketradisjonen er sterkt påvirket av fylkets rike tilgang på bær som jordbær og blåbær.