Tyske skiver med sitron

Tyske skiver

Oda Christina Berger-Nordshus

Tyske skiver med sitron

Småkaker som smelter på tungen.

kjeks

sitron

skiver

Kaker

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 dl sukker
  • 0.5 stk revet sitron
  • 1 dl potetmel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskall og rør inn (ha gjerne i mer sitronskall, om du vil ha en mer markant sitronsmak). Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.

Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm.

Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det, alternativt kan du drysse melis over ved servering.

Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter eller til skivene begynner å få farge. Avkjøles på rist.

Rettens opphav

Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som stammer fra Tyskland. Inger Solberg forteller at hun husker at farmoren hennes alltid bakte disse til jul: De smeltet på tungen.