
Oda Christina Berger-Nordshus
Tyske skiver med sitron
Småkaker som smelter på tungen.
Kaker
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g smør
- 1 dl sukker
- 0.5 stk revet sitron
- 1 dl potetmel
- 4 dl hvetemel
- 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskall og rør inn (ha gjerne i mer sitronskall, om du vil ha en mer markant sitronsmak). Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.
Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm.
Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det, alternativt kan du drysse melis over ved servering.
Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter eller til skivene begynner å få farge. Avkjøles på rist.
Rettens opphav
Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som stammer fra Tyskland. Inger Solberg forteller at hun husker at farmoren hennes alltid bakte disse til jul: De smeltet på tungen.