Kakao med krem

Kakao fra Borghild Strekerud

Borghild Strekerud

Kakao med krem

Varmt og godt drikke en kald vinterdag.

kakao

påske

varmt drikke

vinter

Drikke

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 5 ss kakao - smak til ønsket styrke
  • 4 ss sukker - smak til
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha  det tørre i en kjele, tilsett melken, kok opp under omrøring.

Serveres nylaget.

 

Tips:

Et dryss av kanel oppå kremen er godt.

Revet appelsinskall er også godt oppå kremen.

Rettens opphav

Freias Regia Kakao – styrkedrikken som skulle erstatte kaffe

Da Regia Kakao kom på markedet i 1912, ble den ansett som redningen for mange
kaffedrikkende barn. Drikken ble markedsført som en erstatning for sur kaffe og lite smakfull
varm melk. Lanseringen av denne styrkedrikken bidro til en betydelig økning i forbruket av melk.

I tillegg til tradisjonell reklame tok Freia i bruk medisinske uttalelser og vitenskapelige publikasjoner for å opplyse folk om Regia. I 1919 ble A/S Freia Chocolade Fabriks Medicinske Fond opprettet, og i 1931 ble Johan Throne Holsts fond for ernæringsforskning nok et resultat av den økonomiske veksten kakao hadde gitt bedriften.

Kilde: Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere, Annechen Bahr Bugge