Syltet makrell

makrell på papir

Syltet makrell

En sommerlig fiskerett med deilig pepperrotsaus.

fiskemiddag

makrell

makrellmiddag

sylta

syltet

Middagsretter

Middels

40minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 kg makrellfilet
  • 1 l vann
  • 750 g sukker (til syltelake)
  • 6 dl eddik (7%)
  • 1 stk pakke sursildkrydder
  • 1 stk løk
  • 3 dl rømme
  • 0.5 stk sitron (saften)
  • 2 ss sukker (til saus)
  • 40 g revet pepperrot

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker, eddik, krydder og grovhakket løk og la laken trekke i 15-20 minutter.
  2. Sil av krydderet og sett laken over på kok igjen. Skjær makrellfiletene i skrå i pene serveringsstykker og ha bitene i den kokende laken. Trekk kjelen av varmen straks, og sett til avkjøling.
  3. Bland rømme, sitron, sukker og revet pepperrot til en saus, og smak til.

Server makrellen med egg, tomater, nykokte poteter og pepperrotsausen.

Makrellen kan oppbevares i laken i kjøleskap i 2-3 dager.

Rettens opphav

I Østfoldskommunene ved kysten var det vanlig å fiske og spise makrell.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.