Svineknoke med rotmos

svineknoke og rotmos på tallerken

Svineknoke med rotmos

Dette er oktoberfestmat!

Middagsretter

Lett

3timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk lettsaltede røkte svineknoker
  • 1 stk stor kålrot
  • 1 stk potet
  • 1 stk gulrot
  • 0.5 dl fløte
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

Svineknoke:

  1. Legg knokene i kokende usaltet vann. Bruk en stor kjele, og la vannet såvidt dekke kjøttet.
  2. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme – cirka 85 grader – i cirka 2,5 time.
  3. Varm ovnen til 225 grader. Legg knokene på rist over en langpanne. Stek knokene i cirka 30 minutter. Bruk gjerne grill eller varmluft de siste minuttene.

Rotmos:

  1. Skrell kålrot, potet og gulrot og skjær dem i biter. Kok alt mørt.
  2. Mos med rotmoser eller stavmikser og rør inn fløten. Smak til med salt og pepper.

Server knokene med rotmos, kokte poteter og steke-/kokesjyen.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.