
Skvallerkålsuppe
Nydelig suppe av ville vekster!
Middagsretter
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 l skvallerkål
- 1 stk løk
- 3 ss smør
- 2 ss mel
- 1 l vann
- 2 ts buljongpulver
- 2 dl fløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- Finhakk løken. Hakk skvallerkålen grovt.
- Smelt smør i en kjele, og ha i løken. La den frese til den blir myk og blank. Rør inn melet.
- Slå på vannet og la det koke opp under omrøring. Ha i skvallerkål, buljong og fløte, og la det koke i 6-8 minutter.
- Kjør suppen glatt med stavmikser.
- Smak til med salt, pepper og litt revet muskat.
Server med rundstykker eller godt brød til.
Rettens opphav
Skvallerkål blir gjerne betraktet som et utgress og en plage i hagen. Den sprer seg raskt og er relativt vanlig i Norge.
Skvallerkål kan brukes både i salatbollen i supper. Den er best i ung alder, siden blir smaken mer besk. De små spede bladene smaker omtrent som spinat.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.