
Plommesyltetøy
Nydelig syltetøy som kan brukes i kaker, supper, grøt - og på brødskiva.
Tilbehør
Middels
50minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg plommer
- 700 g sukker
- 2 dl vann
- 1 stk sitron (presses)
- 3 stk kanelstenger
- 5 stk nellikspiker
- 1 stk pose Jam syltetøypulver
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, kanelstenger, nellik, saften av én sitron og sukker.
- Ha i delte, stenfrie plommer og la det hele koke til plommene er møre.
- Tilsett syltepulver og kok videre i 2 minutter.
- Hell syltetøyet på varme, rene glass og legg på tette lokk.
Rettens opphav
Vi vet med sikkerhet at plommer har blitt dyrket fra 1500-tallet i Norge, men mest trolig også før dette. Plommer er i sesong i august og september.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.