Plommesyltetøy

plommesyltetøy i glass

Plommesyltetøy

Nydelig syltetøy som kan brukes i kaker, supper, grøt - og på brødskiva.

Tilbehør

Middels

50minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg plommer
  • 700 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk sitron (presses)
  • 3 stk kanelstenger
  • 5 stk nellikspiker
  • 1 stk pose Jam syltetøypulver

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, kanelstenger, nellik, saften av én sitron og sukker.
  2. Ha i delte, stenfrie plommer og la det hele koke til plommene er møre.
  3. Tilsett syltepulver og kok videre i 2 minutter.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene glass og legg på tette lokk.

Rettens opphav

Vi vet med sikkerhet at plommer har blitt dyrket fra 1500-tallet i Norge, men mest trolig også før dette. Plommer er i sesong i august og september.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.