Plommepai

plommepai i paiform

Plommepai

En sprø paibunn fylt med søte godsaker.

Desserter

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 1 l plommer
  • 1.5 dl sukker (til fyll)
  • 2 stk egg (til fyll)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss hakkede mandler (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Smuldre smøret og melet sammen. Tilsett sukker og vispet egg. Rør deigen sammen og klem den ut i en form, 24 centimeter i diameter.
  3. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll:

  1. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
  2. Del plommene og ta ut steinene. Del i passende biter og legg plommene tett sammen over hele bunnen. Strø på sukker.
  3. Visp sammen egg, fløte og vaniljesukker og hell blandingen over plommene. Strø på hakkede mandler om du ønsker.
  4. Stek paien midt i ovnen i cirka 40 minutter.

Serveres varm med pisket krem.

Rettens opphav

Vi vet med sikkerhet at plommer har blitt dyrket fra 1500-tallet i Norge, men mest trolig også før dette. Plommer er i sesong i august og september.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.