
Plommepai
En sprø paibunn fylt med søte godsaker.
Desserter
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 75 g smør
- 150 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 stk egg
- 1 l plommer
- 1.5 dl sukker (til fyll)
- 2 stk egg (til fyll)
- 2 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss hakkede mandler (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Paibunn:
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Smuldre smøret og melet sammen. Tilsett sukker og vispet egg. Rør deigen sammen og klem den ut i en form, 24 centimeter i diameter.
- Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Fyll:
- Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
- Del plommene og ta ut steinene. Del i passende biter og legg plommene tett sammen over hele bunnen. Strø på sukker.
- Visp sammen egg, fløte og vaniljesukker og hell blandingen over plommene. Strø på hakkede mandler om du ønsker.
- Stek paien midt i ovnen i cirka 40 minutter.
Serveres varm med pisket krem.
Rettens opphav
Vi vet med sikkerhet at plommer har blitt dyrket fra 1500-tallet i Norge, men mest trolig også før dette. Plommer er i sesong i august og september.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.