
Bakte epler
En nydelig dessert som er lett å lage.
Desserter
Lett
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk epler
- 60 g rosiner
- 2 ss hakkede nøtter
- 3 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
- 40 g smeltet smør
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Fjern kjenehusene fra eplene. Lag et snitt rundt midten av epler slik at skallet ikke revner i ovnen.
- Bland rosiner, sukker, nøtter og kanel og fyll dette i eplene.
- Sett eplene i en smurt ildfast form og pensle dem med smeltet smør.
- Stekes i 20-30 minutter til eplene er møre.
Avkjøl eplene og server med krem eller is.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.