
Nypesuppe
En klassisk sensommerrett med masse C-vitamin!
Desserter
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.5 l ferske nyper
- 1.5 l vann
- 3 ss sukker
- 2 ss potetmel
- 3 ss vann
Fremgangsmåte
- Ta av blomsten og stilken, vask nypene og kok de møre.
- Bruk en stavmikser til å mose nypene. Tilsett sukker.
- Bland potetmel og vann og rør dette inn i suppen.
- Kok opp igjen, og trekk kjelen av plata.
Suppen serveres varm eller kald med en klatt krem på.
Rettens opphav
Nyper har blitt brukt i medisinsk sammenheng i flere hundre år, blant annet for å forebygge eller behandle forkjølelse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.