Gjeddekaker

hel gjedde

Gjeddekaker

Kjempegode gjeddekaker fra grensetraktene.

Middagsretter

Lett

60minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g malt gjeddefilet
  • 1 stk løk, finhakket eller malt
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 stk egg
  • 5 cl olje
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss hvetemel
  • 0 dl melk (spe til passe farse)

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene godt. Spe med melken litt og litt til passe farse. La deigen stå kjølig en stund før steking.
  2. Form deigen til flate kaker og stek i smør.

Serveres med kokte poteter og revne gulrøtter. En rømmeklatt er godt til.

Rettens opphav

I Tunsjøen ble det fisket gjedde og abbor som ble brukt til fiskekaker, -boller og -puddinger, eller i supper. Denne oppskriften ble sendt inn av Tune Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.