Eplekake med marengs

eplepai i form

Eplekake med marengs

En deilig eplekake med mørdeig.

Kaker

Middels

50minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 240 g smør
  • 4 ss melis (til mørdeig)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk egg
  • 3 stk epler
  • 2 ss sukker
  • 250 g melis (til marengs)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smuldre mel og smør. Bland inn melis, bakepulver og vaniljesukker.
  3. Skill eggeplommer og eggehvite. Pisk eggeplommene lett sammen, ha disse i deigen og kna den godt.
  4. Klem 2/3 av deigen ut i en kakeform (26 cm i diameter) og litt oppover kanten.
  5. Skrell epler og riv dem. Legg eplene oppå deigen og strø sukker over.
  6. Stivpiske eggehvitene. Ha i melis og pisk videre.
  7. Bre marengsen over eplene.
  8. Kjevle resten av deigen ut og skjær i strimler som legges over kaken som et «gitter».
  9. Stek kaken nederst i ovnen i 30-40 minutter, til den er pent gylden.

Rettens opphav

Denne oppskriften er laget av Martha Vallestrand, og ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.