
Kjærlighetssuppe
Vis kjærlighet ved å sette denne løpstikkesuppen på menyen!
Middagsretter
Lett
25minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk bunt løpstikkeblad (100 g pr bunt)
- 75 g smør
- 2 stk middels store løk
- 1 stk hvitløksfedd
- 50 g grovbrød eller 500 g poteter
- 1 l kjøtt- eller grønnsakskraft
- 1 dl fløte
- 1 ts salt, pepper og muskat (smak til)
Fremgangsmåte
- Smelt smør i ei gryte og surr løk og hvitløk til det er blankt og mykt.
- Tilsett grovhakket løpstikke, krydder, kraft og brød eller poteter.
- Kok opp og la suppa småkoke i 10 – 15 minutter.
- Mos suppa gjennom et dørslag eller bruk en stavmikser til du får en jevn suppe. Hell alt tilbake i gryta og gi det et oppkok.
- Rør inn fløten like før servering og smak til med mer krydder om nødvendig.
Pynt med hakkede løpstikkeblad, eller riv litt god ost over. Brød smaker godt til.
Rettens opphav
Løpstikke har blitt dyrket i Norge i århundrer. Løpstikke kalles også kjærlighetsurt, og dermed kan man kalle denne suppen for kjærlighetssuppe.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Fra Oldermors kjøkken – mat og tradisjoner fra Østfold», som er utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.