Rotmos med akevitt

rotmos i bolle

Rotmos med akevitt

Godt tilbehør til julematen.

Tilbehør

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 kg poteter
  • 1 kg kålrot
  • 0.5 kg gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk sellerirot
  • 3.5 dl fløte
  • 50 g smør
  • 0.5 ts muskat
  • 0.5 ts salt (smak til)
  • 0.5 dl akevitt (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell grønnsakene, del de i grove biter og kok de møre i vann.
  2. Bruk deretter en stapper eller stavmikser til å mose grønnsakene.
  3. Tilsett deretter fløte og smør, og smak til med muskat og akevitt – vær litt raus!

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.