
Rotmos med akevitt
Godt tilbehør til julematen.
Tilbehør
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg poteter
- 1 kg kålrot
- 0.5 kg gulrot
- 2 stk persillerot
- 1 stk sellerirot
- 3.5 dl fløte
- 50 g smør
- 0.5 ts muskat
- 0.5 ts salt (smak til)
- 0.5 dl akevitt (smak til)
Fremgangsmåte
- Vask og skrell grønnsakene, del de i grove biter og kok de møre i vann.
- Bruk deretter en stapper eller stavmikser til å mose grønnsakene.
- Tilsett deretter fløte og smør, og smak til med muskat og akevitt – vær litt raus!
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.