
Blåbærkake
En enkel kake med god smak av blåbær og krydder.
Kaker
Lett
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk egg
- 270 g sukker
- 180 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts ingefær (malt)
- 100 g smør
- 250 g blåbær
- 50 g sukker
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Rør forsiktig inn siktet hvetemel, bakepulver og krydder.
- Smelt smøret, avkjøl det litt, og rør det inn i deigen.
- Hell røren i en smurt springform (26 centimeter i diameter). Dryss over blåbær og sukker.
- Stekes på nederste rille i cirka 45 minutter.
Blåbærkaken smaker ekstra godt med pisket krem eller is til.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.