Blåbærkake

blåbærkake i form

Blåbærkake

En enkel kake med god smak av blåbær og krydder.

Kaker

Lett

60minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 270 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts ingefær (malt)
  • 100 g smør
  • 250 g blåbær
  • 50 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Rør forsiktig inn siktet hvetemel, bakepulver og krydder.
  4. Smelt smøret, avkjøl det litt, og rør det inn i deigen.
  5. Hell røren i en smurt springform (26 centimeter i diameter). Dryss over blåbær og sukker.
  6. Stekes på nederste rille i cirka 45 minutter.

Blåbærkaken smaker ekstra godt med pisket krem eller is til.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.