
Arme riddere
Velkjent, rimelig og enkel dessert.
Desserter
Lett
15minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk skiver daggammelt brød eller loff
- 1 stk egg
- 4 dl melk
- 4 ss sukker
- 2 ss kanel
- 1 ss smør til steking
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg og melk. Legg brødskivene i røren, og la de ligge dere i cirka 5 minutter.
- Bland sukker og kanel. Dryss dette over brødskivene før steking.
- Stek skivene gylne i smør i en stekepanne. Server strak med ønsket tilbehør.
Serveringstips
Kun fantasien setter grenser for tilbehør til arme riddere. Tradisjonelt brukte man rød saus, men også syltetøy eller bær med krem, yoghurt eller kesam kan smake godt til.
Rettens opphav
Arme riddere, eller varianter av dette, har vært vanlig å spise i flere land. Historisk har det i Norge vært viktig å få mest mulig ut av maten, og arme riddere har vært en enkel måte å få brukt opp brødrester på.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.