Horn

horn i kurv

Horn

Nystekte horn er godt til frokost, lunsj eller til kvelds.

Brødmat/Bakverk

Middels

2timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 240 g smør eller margarin
  • 12 dl melk
  • 100 g gjær
  • 1.5 kg hvetemel
  • 8 ss sukker
  • 0.25 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm opp til det er lunkent (37 grader).
  2. Rør ut gjæren i melken, tilsett salt og sukker og elt til melet til en smidig deig.
  3. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, 45-60 minutter.
  4. Elt deigen lett, del den i 4 jevnstore emner og kjevle hvert emne til en sirkel, cirka 30 cm i diameter.
  5. Del hver sirkel i 8, og rull hvert stykke til horn fra den brede siden mot spissen. Krum hornene litt.
  6. Legg hornene på en stekeplate og etterhev i cirka 20 minutter.
  7. Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø.
  8. Stek hornene midt i ovnen i cirka 10-15 minutter ved 240 grader.

1 porsjon gir cirka 32 horn.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.