Trollkrem

trollkrem i skål

Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Trollkrem

Søt og frisk dessert med tyttebær.

Desserter

Lett

10minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Fyll rene bær, sukker, vaniljesukker og eggehvite i rørebollen til en kjøkkenmaskin.
  2. Rør blandingen kraftig til de fleste bærene er knust, og massen er som lyserosa skum.

Trollkremen må røres like før servering, for den faller raskt sammen igjen. Serveres alene, eller med vaniljesaus eller vispet krem.

Rettens opphav

I Akershus var det svært vanlig å plukke blåbær og tyttebær, og av og til molter. Å bruke tyttebær er særlig typisk for Aurskog-Høland, hvor man finner tyttebær i store mengder i skogen.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag, til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.