Sennepssaus

smørbrød med gravet laks og sennepssaus i skål

Sennepssaus

Ypperlig tilbehør til gravet laks og andre fiskeretter.

Tilbehør

Middels

10minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk eggeplommer
  • 6 ss nøytral olje
  • 1 ss sukker
  • 1.5 ss eddik (5%)
  • 1 ts hvit pepper
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss sennep
  • 3 ss dill (finhakket)

Fremgangsmåte

  1. Rør eggeplommene luftig. Tilsett oljen forsiktig under omrøring.
  2. Smak til med krydder, sennep og eddik.
  3. Tilsett dillen til slutt.

Sennepssaus er strålende tilbehør til gravet laks. Ønsker du å grave laks selv finner du oppskrift her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Sennep lages av frø fra ulike planter i korsblomstfamilien.
Denne oppskriften er sendt inn av Lørenskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.