
Glassbolle lånt av Magnor Glassverk
Semulepudding
Tradisjonsrik dessert med god og mild smak.
Desserter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l melk
- 90 g semulegryn
- 30 g sukker
- 2 ss margarin
- 2 stk dråper mandelessens
Fremgangsmåte
- Kok opp melken. Ha i grynene og rør til det koker.
- La alt koke under lokk i 15-20 minutter, til grynene er møre. Rør nå og da.
- Tilsett margarin og sukker. Smak til med mandeldråper.
- Fyll alt over i en skål og sett til avkjøling. Puddingen kan serveres i skålen eller hvelves når desserten er avkjølt.
- Strø litt sukker på toppen av desserten for å unngå at det danner seg snerk.
Serveres med rød saus. Oppskrift finner du her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Når det ble vanlig å servere desserter i Norge var det, i tillegg til desserter basert på bær, ofte melkebaserte retter som sto på menyen. Mange hadde melk hele året, og etter hvert som flere sorter gryn ble tilgjengelig – som sago, semule og ris – ble disse flittig brukt i ulike typer puddinger og grøt. Smakstilsetninger som kanelolje, sitrondråper, rosiner og hakkede mandler ga variasjon i smaken.
Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.