Semulepudding

semulepudding i skål

Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Semulepudding

Tradisjonsrik dessert med god og mild smak.

Desserter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 90 g semulegryn
  • 30 g sukker
  • 2 ss margarin
  • 2 stk dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melken. Ha i grynene og rør til det koker.
  2. La alt koke under lokk i 15-20 minutter, til grynene er møre. Rør nå og da.
  3. Tilsett margarin og sukker. Smak til med mandeldråper.
  4. Fyll alt over i en skål og sett til avkjøling. Puddingen kan serveres i skålen eller hvelves når desserten er avkjølt.
  5. Strø litt sukker på toppen av desserten for å unngå at det danner seg snerk.

Serveres med rød saus. Oppskrift finner du her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Når det ble vanlig å servere desserter i Norge var det, i tillegg til desserter basert på bær, ofte melkebaserte retter som sto på menyen. Mange hadde melk hele året, og etter hvert som flere sorter gryn ble tilgjengelig – som sago, semule og ris – ble disse flittig brukt i ulike typer puddinger og grøt. Smakstilsetninger som kanelolje, sitrondråper, rosiner og hakkede mandler ga variasjon i smaken.
Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.