
Rød saus
Rød saus passer godt til mange typer grøt, pudding og dessert.
Desserter
Lett
15minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 1 dl rød saft (gjerne litt syrlig)
- 2 dl vann
- 1 ss potetmel
- 4 ss vann
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, sukker og saft i en kjele.
- Lag jevning ved å røre ut potetmelet i 4 ss vann.
- Trekk kjelen av plata, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører rundt med en visp.
- Hell sausen over i en mugge og la den avkjøle seg. Strø noen sukkerkorn på overflaten av sausen, så unngår du at det danner seg snerk.
Tips
Om du ønsker å variere sausen kan du røre inn friske bær eller litt kompott, f.eks. kirsebærkompott, og la dette koke med.
Rettens opphav
Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.