Rød saus

riskrem med rød saus

Rød saus

Rød saus passer godt til mange typer grøt, pudding og dessert.

Desserter

Lett

15minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "4"
  • 1 dl rød saft (gjerne litt syrlig)
  • 2 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 4 ss vann
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og saft i en kjele.
  2. Lag jevning ved å røre ut potetmelet i 4 ss vann.
  3. Trekk kjelen av plata, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører rundt med en visp.
  4. Hell sausen over i en mugge og la den avkjøle seg. Strø noen sukkerkorn på overflaten av sausen, så unngår du at det danner seg snerk.

 

Tips

Om du ønsker å variere sausen kan du røre inn friske bær eller litt kompott, f.eks. kirsebærkompott, og la dette koke med.

Rettens opphav

Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.